Verhalen en ideeën voor wanneer meedoen niet vanzelf gaat

Samen

Maud WilmsHoi, ik ben Maud Wilms, moeder, blogger, spreker, trainer, auteur en songwriter. Ik ontwikkelde het interactieve verhaal en de workshop ‘Verschil is mooi gewoon’.


Je kunt me tijdens je bijeenkomst, studiedag, teammiddag of congres inzetten als workshop-docent of spreker.

Op deze pagina lees je er meer over.



(Zoek je een panellid of side-kick… dat kan ook. Scroll daarvoor naar beneden).

Verschil is mooi gewoon

In ‘Verschil is mooi gewoon’ vertel ik het verhaal van mijn zoon Steef. Hij stelt ontzettend vaak de vraag: ‘Mam, wat gaan we eten?’ Maar hij vraagt net zo vaak: ‘Mam, mag ik ook meedoen?’
 Hij is muzikaal, sociaal, open, geïnteresseerd, nieuwsgierig, maar hij heeft ook een verstandelijke beperking. En dit zorgt ervoor dat meedoen, écht meedoen, een hele uitdaging is. 

Ik ontdekte dat er 3 cruciale vragen zijn die hem in iedere levensfase de meest inclusieve richting op wijzen. Op het eind van deze interactieve workshop heb je niet alleen een opmerkelijk verhaal te vertellen bij het avondeten. Je gaat ook naar huis met de 3 cruciale vragen die je direct kunt gebruiken voor je eigen kind, leerling, bewoner of werknemer.

Voor wie?

Ik geef de workshops en vertel mijn verhaal aan…


  • ouders met een zorgintensief kind
  • leerkrachten (zowel in regulier als speciaal onderwijs)
  • werknemers binnen kinderdagverblijven en BSO’s

  • zorgprofessionals

  • maatschappelijk verantwoord ondernemers

  • gemeentes (denk aan ambtenaren werkzaam binnen CJG, WSP, WMO)

Verhaal of workshop?

 

Verhaal

Workshop

Aantal mensen

30 – 1000

8 tot 30

Lengte / duur

minimaal 30 minuten

maximaal een uur
(afhankelijk van je wensen)

minimaal 45 minuten
maximaal 2 uur
(afhankelijk van je wensen,
2x een uur is ook mogelijk)

Goed te weten

Bij een langere variant gaan we de diepte in. Afhankelijk van het aanwezige publiek en je doel overleggen we van tevoren wat het meest waardevol is. Dat kan er bijvoorbeeld zo uitzien:


  • vragen stellen: mogelijkheid tot het stellen van vragen of ik neem na het verhaal deel in een panel

  • verkennen: mensen gaan met elkaar in gesprek

  • aan de slag: mensen schijven hun eigen meedoen-plan wat ze direct kunnen inzetten



Online variant ook mogelijk


Door het geven van online workshops tijdens corona-crisis draai ik daar mijn hand niet meer voor om!

Panel-lid of side-kick

Ik ben moeder van een zorgintensief kind ervaringsdeskundige, maar heb ook jaren in het onderwijs gewerkt. Ik schreef een kinderboek en een album vol liedjes over inclusie. Ik ben creatief, enthousiast, inlevend. Ik ben groot voorstander van inclusie en meedoen, en breng dit in de praktijk. Hierdoor weet ik precies wat moeilijk is, waar het stagneert maar ook wat er voor nodig is om het te laten slagen. Tipje van de sluier: het is mensenwerk!

Wanneer je tijdens je (online) bijeenkomst op het podium of aan tafel op zoek bent naar een panel-lid of side-kick… dan heb je me nu gevonden!
Eventueel te combineren met verhaal of workshop.

Tarief

Het tarief is afhankelijk van locatie, het aantal mensen en de duur van het verhaal of workshop. Neem gerust contact met me op om je wensen te bespreken.


Neem hier contact met me op:

Je kunt me ook mailen: info@maudwilms.nl

Hoe we je gegevens verwerken lees je in het privacybeleid.

Wat wil je nu doen?

PODCAST: Waar zijn de kinderen met een handicap? Het is iets wat ik me soms ook afvraag. Waar ís iedereen? De kinderen en ouders op de Grote SamenSpeeldag hebben wel een antwoord op die vraag. Luister naar deze spontane, wervelende aflevering. 
In een busje wordt Arje nu naar zijn nieuwe school gebracht. Na 9 jaar fietsen en wandelen naar de reguliere basisschool om de hoek, werd alles anders. ‘s Morgens geen ‘ha Arje’ meer op straat. Geen gezwaai. Niets. Geen gezonde start van de dag meer. Zijn eigen regie én zichtbaarheid is helemaal weg… Wat heb ik ermee lopen worstelen. Het resultaat van die worsteling vertel ik je hier: